kedd, június 30, 2009

Lúgosítás!

Most olvastam egy riportot a www.vasarnap.com oldalon. Amit persze meg lehet itt is keresni a híradóban.

Nagyon érdekes volt és nagyon tanulságos. Maximálisan egyetértek a fiatalemberrel!!!!!!!


Lúgosítsuk a szervezetünket!

Nem elég tudni a betegségről, életmódunk megváltoztatására van szükségünk, ha egészségesek akarunk lenni – állítja Bödők Károly, a dunaszerdahelyi Barátok Polgári Társulás tagja-elnöke

A csallóközi fiatalember eredetileg kémia–testnevelés szakos tanár, ám kissé messze sodródott eredeti szakmájától: természetgyógyászattal foglalkozik, és a város Kék Duna Áruházának emeletén ilyen termékeket forgalmaz. Boltjukat nemcsak a dunaszerdahelyiek ismerik. Tulajdonképpen nem is bolt, csak sarok (a neve is az: Egészségsarok), de itt minden termék az egészséges életet segíti elő.

Mi adta az ösztönzést, hogy ezzel foglalkozik egy tanárember?

Hat éve derült ki, hogy a fiam cukorbeteg. Hazamentem, és kisöpörtem minden »hagyományos« élelmiszert a szekrényből. Végzettségem folytán nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy vannak ún. gyógyíthatatlan betegségek, mivel a biológiaórákon úgy tanultam, hogy a sejtek képesek magukat megújítani. A betegségek kilencven százaléka gyógyítható. A cukorbetegséget (de a rákot vagy az AIDS-et is) Amerikában egy klinikán sikerrel gyógyítják, csak kissé borsos áron: mintegy kilencvenezer euróba kerül. A módszer tehát megvan. Engem az foglalkoztat, hogy miért betegszenek meg az emberek, és miért van az, hogy egyre több a beteg. S innen már csak egy lépés volt tudatosítani, hogy az embereket fel kell világosítani, hogyan éljenek egészségesen, s miért kell életmódot változtatniuk. Hogy miért jó a harmónia, a nyugalom.
Ez nem új dolog, csak a többség nem tud élni vele. Amivel ön foglalkozik, nevezhetjük természetgyógyászatnak?

Igen, annak is hívhatjuk. A természetgyógyászat azonban önmagában nem oldja meg a problémát, mert az emberek nem tudnak váltani, helyesen élni, megszabadulni rossz szokásaiktól. A televízió, rádió, újságok hatására sok zaklatás éri az embert, a környező világ pedig teli van egészségtelen ételeket és felesleges gyógyszereket hirdető reklámokkal. A legjobb gyógymód: vissza kell térnünk a természethez, ki kell kapcsolni a televíziót, ki kell menni a természetbe, emberi közösséget létrehozni, amilyenek azelőtt voltak.

S mindenek alapja: egészségesen kell táplálkozni. Ön azt mondja, hogy ne együnk déligyümölcsöt.

A déligyümölcsöt messziről szállítják hozzánk, ezért tele van tartósítószerekkel. Annyi mérget fogyasztunk, hogy szervezetünk nem tud mit kezdeni vele. Az üzletben már nem tudunk egészséges élelmet venni, az összes vegyszerezett. Az E-adalékokról azt állítják, hogy nem veszélyesek, és csak egy kicsit tartalmaz belőlük egyik-másik élelmiszer. Csakhogy az áruk zömében benne vannak! Együttesen fogyasztva őket már túllépik az egészségi szempontból megengedett értékeket! Ezért inkább azt kellene fogyasztanunk, ami itthon körülvesz bennünket, ami itthon terem. Például a hajdina, köles, búza, zab, rozs.

Ezek szerint ne menjek boltba?

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani az otthoni kemencét, a kenyérsütést. Az üzleti kenyeret manapság porokból keverik, mindenféle adalékanyagokat raknak bele, mi pedig azt hisszük, hogy finom kenyeret eszünk. Alapja a fehér liszt és a cukor, amelyet kis mértékben ugyan eltűr a szervezetünk, de mi naponta esszük! Vagy vegyük az E 330-as adalékot, amely nem más, mint citromsav. Igaz, nem rákkeltő, de allergiát, fogszuvasodást és egyéb betegségeket okozhat. Ugyanez a helyzet a fehérjékkel. A szervezetnek van bizonyos tűrőképessége, azon túl azonban nem képes kiválasztani őket – halmozódnak, és betegséget okoznak. A betegség azt jelzi, hogy valami nincs rendben a szervezetünkkel. Elsősorban a helytelen táplálkozás okozza, hogy nem eszünk természetes, – régi szóhasználattal – »áldott« táplálékot. Másik előidézője pedig a stressz.

Az önök polgári társulása gyerekekkel is foglalkozik. Miért?

Magyarországon egyre jobban terjed a helyes életmódra való nevelés (lásd például a Waldorf-iskolát, ahol nem oktatnak, hanem embereket nevelnek); minálunk még gyermekcipőben jár a dolog. A mi nemzedékünk már nehezen tud megváltozni, de a következő s az utána jövő sokat tehet önmagáért. Azt állítják, hogy a betegség, így a cukorbetegség is, genetikailag öröklődik. Ez azonban valahol sántít: hiszen Czeizel Endre szerint genetikailag csak négy százalékban öröklődik (s az is csak leányágon)! Akkor honnan a sok beteg? Az öröklés ténye annyiban igaz, hogy sajnos, örököljük szokásainkat, és velük együtt a betegségeket »torzulásokat« is!

Az egészséges táplálkozás csak egy szelete a helyes életmódnak.

Igen, a gondolkodásunknak kell megváltoznia, ezért járunk előadni. A gyerekekkel való foglalkozást mostanában kezdtük. Tavaly tartottuk az első egészségfesztivált, s a közelmúltban szerveztük az első csallóközi egészségnapot. Egyre több fiatal és gyermek akar egészségesen élni.

Mi a véleménye a fogyókúrákról?

A betegség energiaszegénységet jelent, s ezt rendbe kell tenni. Ki kell tisztítani és energiával feltölteni a szervezetet. Na már most a hamburgerben nincs energia: halott étel, míg a lencsecsírában rengeteg »élet« van. Már Jézus óta ismert, hogy nem a kalória a lényeg, hanem az élő energia.

Terveik közt van egy oktató- és gyógyközpont kialakítása.

Ha az ember elmegy a természetgyógyászhoz, majd hazamegy, és ott folytatja, ahol abbahagyta, akkor nem segített önmagán. Nehéz a beidegződött szokásoktól megszabadulni. Ebben tud segíteni egy olyan közösség, amely átsegíti az első pár nehezebb napon azt, aki változtatni szeretne. Ezért is alapítottuk 2006-ban a Barátok Polgári Társulást. Minket nem a pénz motivál, hanem a segíteni akarás, az önzetlenség.

Olvasónk kérdezi

Egyesek szerint minden embernek a vércsoportja szerint kellene táplálkoznia, vagyis vannak hús-, növény- és mindenevő emberek.

Ezek csak afféle statisztikák. Bokor Kati néni ismert magyarországi természetgyógyász; nullás a vércsoportja, ezek szerint neki húst hússal kellene ennie. Másfél éves korában azonban csonttébécét kapott, s ha a fenti képlet szerint táplálkozik, fiatalon meghalt volna. Kamaszkorában megkérdezte az orvos: »Hogyhogy maga még él ezzel a betegséggel?« Kiderült, hogy vegetáriánus, ez volt a szerencséje. A fiam miatt sokat kerestem-kutattam, hogyan lehetne meggyógyítani ezt a betegséget. Szerencsére vannak példák, mint például dr. Robert Young, akik irányt mutatnak. Kezd kialakulni egy univerzális gyógymód – ráadásul nagyon egyszerű. A savas és a lúgos hatásról van szó. Minden betegség savas eredetű, ezért lúgos hatással kell gyógyítani. Ha böjtölök, azzal tisztítom a szervezetem. A szervezet pH-értéke 7,35. Az élelmiszerek többsége (szénhidrátok, cukrok stb.) savasak. A tartósítószerek elraktározódnak, és ezek is savas környezetet alakítanak ki. Ellenszerük a lúgos víz, és a húst mellőzve minél több zöldséget kell enni. Salátát, brokkolit, egyebeket. Mielőtt elkezdtem volna egészségesen táplálkozni és böjtölni, négyféle ízt ismertem: sós, édes, keserű, savanyú. Azóta három paradicsomnak háromféle íze van.

Bödők Károly

Keret

Mit egyek reggel vagy egész nap?

Először a cukrot iktassuk ki, mert ahhoz, hogy a szervezet működjön, sóra van szükség, nem cukorra. Aztán végtelenül fontos a víz. Minden tizenöt kilónyi testsúly egy liter vizet kíván naponta. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, s az emberek nem is isznak ennyit. Én például reggel hat–nyolc deci lúgos vizet iszom, négy sóból álló készítménnyel, amelyben van szódabikarbóna, kálium, nátrium, magnézium. Ezek lúgosítanak, mert valamennyi karbonát. Mióta erre rátértem, nincs éhségérzetem. (A sok víz eleinte némi hasmenést okoz, de ha kitisztul a vese és az egész szervezet, beáll egy egyensúly.) Sok zöldet kell enni: brokkolit, spenótot, salátát, sóskát, lencsecsírát, zellert. Avokádót minden mennyiségben, mert klorofillt tartalmaz. Hidegen sajtolt olajokat; legjobb a lenolaj, az tartalmazza a legtöbb zsírsavat. Tudták ezt már az őseink is, hiszen régen minden faluban volt olajütő – most hol vannak? A lényeg: ha a szervezet eléri a 7,4-es lúgosságot, akkor egészséges lesz az ember. Ezt le lehet mérni egy egyszerű lakmuszpapírral a reggeli vizeletben, és ha az ember nyála is eléri ezt a szintet, akkor jó eséllyel elkerülheti a betegséget.

Kövesdi Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kineziológia

A kineziológus módszere rendkívül egyszerű: néhány kérdés, és a válaszokat az izmok finom érintésével (izomteszttel) keressük és fejtjük meg. A kezelés során a kliens aktívan együttműködik a kineziológussal.

A kineziológia foglalkozik:
  • párkapcsolati gondok,
  • félelmek,
  • megfelelési kényszer,
  • anyagi gondok hárítása,
  • agresszivitás,
  • pánik,
  • szorongás,
  • depresszió,
  • képzelt betegségek,
  • szülő-gyermek konfliktus,
  • bármilyen lelki eredetű zavar,
  • rögeszme
A gyermekeknél
  • tanulási nehézségek,
  • szorongás,
  • éjszakai félelem,
  • kifejezőkészség blokkolása,
  • félelem az iskolai megfeleléstől,
  • hiperaktivitás
  • vagy pedagógustól,
  • indokolatlan sírás
A szülőktől, nagyszülőktől örökölt viselkedésminták, valamint a gyermekkorban átélt negatív élmények erőteljesen befolyásolják az életünket, mindennapjainkat, a kineziológia segít megérteni, és átformálni, majd pozitív, építő jellegűvé, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tenni életünket.
Mindig fontos a megértés, felismerés, mert ennek segítségével éljük át az „aha” élményét, mely pillanattól kezdve a régi minta nyomasztó hatása megszűnik, megvilágosodik a feladat megoldása, és lehetőség van új, építő jellegű viselkedésminta megvalósítására.

Az ember a feladatai elvégzésére képes ráfókuszálni, kihívásoknak éli meg azokat, nem problémáknak, gondoknak.

Foglalkozom
  • felnőttekkel
  • gyermekekkel 6 éves kortól,
  • a 6 év alatti gyerekeknél az édesanyán keresztül tudjuk oldani a probléma hátterében lévő blokkokat.

A One Brain gyengéd, kíméletes, személyiségfejlesztő módszer. Cél a stresszhelyzetben egymástól elkülönülten működő agyféltekék összekapcsolása, összehangolt működése.

Nagy Andrea
06-20/352-8612

Bp. VII. ker. Rákóczi út 38. 4.em. ( a Blaha Lujza térnél a Corvin áruházzal szemben!)Kapukód: 30 (Biztonsági okokból dupla kapu van, ezért mindkét kapunál be kell ütni a kódot és szokás szerint föntről nyílik)Megközelíthető: 4-6-os villamossal, 7, 173, 78-as busszal. Piros (2-es) metró.